Απαράδεκτες αυξήσεις των διοδίων

Απαράδεκτες αυξήσεις των διοδίων

Αρ. Πρωτ. 6339/17.11.2010

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Εξοργίζουν τους Έλληνες πολίτες οι απανωτές αυξήσεις των τιμών των διοδίων, στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες μετά τις εκλογές. Συγκεκριμένα οι τιμές στα διόδια των Μαλγάρων αυξήθηκαν από 2,00 ευρώ σε 2,80 ευρώ για τα επιβατικά οχήματα, προκαλώντας την οργή των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα αντίστοιχες αυξήσεις ισχύουν ήδη και για τα υπόλοιπα οχήματα, ενώ αυξήσεις παρατηρούνται και σε άλλους σταθμούς διοδίων. Λίγες μέρες μετά τις εκλογές, η Κυβέρνηση καταφεύγει σε ένα ακόμη σκληρό μέτρο, που επιβαρύνει επιπλέον την καθημερινότητα των πολιτών.

Τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση των Ελληνικών νοικοκυριών είναι σε τραγικό σημείο, οι  μισθοί μειώνονται και οι συντάξεις περικόπτονται η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντί να λάβει μέτρα τόνωσης της οικονομίας, καταφεύγει στην αύξηση των διοδίων, επιβαρύνει τους Έλληνες πολίτες και φανερώνει για πολλοστή φορά το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό της. Με τον τρόπο αυτό φτάνει στο χείλος του γκρεμού τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι εύλογα είναι εξοργισμένοι από τις απανωτές αυξήσεις.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να επαναφέρει σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές των διοδίων Μαλγάρων, μετά την απαράδεκτη  αύξηση κατά 40% που ισχύει σήμερα;

Απάντηση Υπουργείου